Ступінчаста аутогемотерапія (за Реккевегом)  RSS 2.0

   

Історія медицини свідчить про те, що вперше ефективність терапії за допомогою власної крові була помічена в тих випадках, коли після отримання травм, що супроводжуються утворенням гематом, гематоми розсмоктувалися, а разом з ними зникали і інші захворювання. Це призвело до того, що на початкових етапах розвитку терапії власною кров'ю (аутогемотерапії) у пацієнта брали трохи крові і впорскували її йому ж внутрішньом'язово. Тим самим штучно створювалися гематоми. Було встановлено, що ін'єкції власної крові підвищують імунітет організму. Згодом аутогемотерапія було розвинуто і модифіковано, хоча первісна методика терапії власною кров'ю - як неспецифічної стимулюючої і збудливою терапії - до цих пір успішно застосовується на практиці, наприклад при лікуванні прищів.

Ступінчаста аутогемотерапія з Реккевегом являє собою особливу форму терапії власною кров'ю. На основі гомеопатії вона розвивалася разом з вченням Реккевегом про гомотоксинів і успішно використовувалася при лікуванні різних хронічних і дегенеративних захворювань, наприклад, бронхіальної астми, екземи, порушень функцій печінки і т. п.

Згідно з вченням Реккевегом про гомотоксинів майже всі захворювання є або захисними реакціями організму на токсини або проявами інтоксикації. З цього випливає, що в крові кожного пацієнта є типові для його захворювання токсини (гомотоксини).

Шляхом проведення ступеневої терапії та ін'єкцій гомеопатичні потенції, що містяться в крові пацієнта, здатні перетворити дані токсини в ефективне гомеопатичне терапевтичний засіб, яке відповідно до закону Арндта - Шульца (про "зворотний вплив") посилює дезінтоксикацію і, таким чином, виліковує захворювання.

Вплив потенцированной крові самого пацієнта посилюється з допомогою ін'єкцій певних гомеопатичних засобів. Тому рекомендується поряд із ступінчастою ауто-гемотерапией проводити курс лікування з допомогою показаних при даному захворюванні гомеопатичних препаратів для підвищення потенції крові пацієнта.

Поряд із ступінчастою аутогемотерапією рекомендується впливати на ендогенні та екзогенні гомотоксини (також на токсичні продукти розпаду клітин організму), що необхідно для ефективного лікування хронічних захворювань.

В даний час тривають суперечки про інших механізмах впливу, особливо про зворотне ефекті проти антитіл і реакції "антиген-антитіло", що викликається містяться в крові пацієнта комплементом (так званий зворотний ефект комплементу; на 4-й ступені використовується потенція крові, рівна С4).

В принципі саме цим має пояснюватися часто спостерігається сприятливий вплив ступінчастою аутогемотерапії (з точки зору дезаллергизации і десенсибілізації) на аутоагресивні захворювання. В даний час у цьому напрямку не ведуться значні наукові дослідження. В даному випадку мова йде про гіпотетичних роздумах, виходячи з спостережуваного позитивного терапевтичного ефекту.

Практичні вказівки по проведенню терапії

Ступінчаста аутогемотерапія (4 або 5 ступенів) проводиться в один прийом.

Для цих цілей використовується венозна кров. Крім того, після внутрішньовенної ін'єкції можна використовувати цей шприц з містяться там залишками крові для приготування необхідних потенцій крові. В обох випадках необхідно, щоб шприц був повністю выпрыснут, і лише в ін'єкційної голки залишалося трохи крові і инъецированных розчинів.

Примітка:

Якщо прокол вени для курсу ступінчастою аутогемотерапії неможливий з технічних або інших причин, то необхідну кількість крові може бути взято за допомогою скарифікатора з кінчика пальця або мочки вуха. У разі використання цієї методики перша ступінь не обов'язково повинна ін'єктувати внутрішньовенно. Радше вона повинна ін'єктувати внутрішньом'язово, підшкірно або внутрішньошкірно.

1-я ступінь:

У той самий шприц набирають показаний для першої ступені суисорганный препарат, гомеопатизированное аллопатическое засіб, комплексний препарат і т. п. (зазвичай 1-2, рідше 3 і більше ампул показаних препаратів), залишають невеликий простір для струшування (одягнувши при цьому голку, щоб не розбризкати рідина) і сильно струшують разів десять. Після цього розчин ін'еціруют підшкірно або внутрішньом'язово.

2-я ступінь:

При першій ін'єкції шприц выпрыскивается так, щоб у ньому залишилося лише вкрай незначну кількість розчину першого ступеня. У нього набирають 1-2 ампули показаних препаратів (можливо, їх більше високих потенцій) і кілька разів сильно струшують. Отриманий розчин ін'еціруют внутрішньом'язово, підшкірно, сегментарно або в шкіру в точки акупунктури або в область болю.

3-я ступінь:

Дія аналогічних дій першого і другого ступенів. Одержаний розчин, що містить залишки раніше використаних комплексних препаратів, розчинів тощо, ін'еціруют внутрішньом'язово, підшкірно або в шкіру.

4-я і 5-я ступені:

Готуються з ампул показаних препаратів зазначеним вище способом; ін'еціруются так само.

Особливу вказівку:

Щаблі з другої по передостанню ні в якому разі не ін'єктувати внутрішньовенно, так як потенціювання крові може бути недостатнім! Але остання щабель може ін'єктувати внутрішньовенно.

Повторний курс

На початку лікування не повинні застосовуватися форми Injeel forte. Вони можуть використовуватися лише через 2-3 тижні, якщо на звичайні lnjeel-форми і високі потенції препаратів не було надмірних реакцій.

Проміжки між сеансами лікування повинні становити не менше 4-5 діб, що необхідно для розвитку біологічних реакцій організму. Якщо настало погіршення стану, то необхідно почекати, поки воно пройде, перш ніж продовжити лікування. Повторні курси ступінчастою аутогемотерапії через більш короткі проміжки (3 і менше доби) допускається лише у виняткових випадках і при наявності у лікаря достатнього досвіду.

Гипериммунизации по Реккевегом

При відсутності бажаного ефекту на ступеневу аутогемотерапію необхідно провести гипериммунизации організму (згідно Реккевегом). Вона стимулює діяльність видільних органів, підвищує ефективність лікування. Гипериммунизации полягає в ін'єктованість через короткі проміжки часу (3-4 години) підшкірно або внутрішньом'язово одного суіс - органного препарату поступово збільшується потенції або різних суіс-органних препара-тів. Загальна схема гіперімунізації може виглядати наступним чином:

1. Vesica urinaria suis-lnjeel - 8 годин.
2. Ren suis-lnjeel - 11 годин.
3. Colon suis-lnjeel - 14 годин.
4. Hepar suis-lnjeel 17 годин.
5. Pulmo suis-lnjeel і Bronchus suis-lnjeel - 20 годин.

Необхідно відзначити, що гипериммунизации по Реккевегом призначається в рідкісних випадках, тим більше, що вона пред'являє великі вимоги до пацієнта.

Перевірені показання

Ступінчаста аутогемотерапія з Реккевегом ефективна в лікуванні наступних захворювань:

  • побічні ефекти лікарської терапії;
  • рецидивуючі вірусні інфекції;
  • преканцерози;
  • токсичні ураження печінки;
  • мігрені;
  • хронічні екземи;
  • бронхіальна астма;
  • виразка шлунка і дванадцятипалої кишки;
  • артрози;
  • лімфатичний діатез/лімфатізм.

Кількість потенцій і вибір препаратів залежать від особливостей захворювання та індивідуальних реакцій пацієнта.

На прикладі цих 10 захворювань можна ознайомитися з вже апробованими схемами терапії, що включають основні препарати, а також нозоди, які не потенціюється і застосовуються тільки на останньому щаблі курсу терапії. При даних захворюваннях також проводиться супутня терапія (пероральна тощо), яка доповнює курс лікування. Тут допускаються різні відхилення у виборі препаратів, обумовлені індивідуальним характером захворювання.

Якщо вдалося вилікувати хронічну стадію захворювання за допомогою ступінчастою аутогемотерапії, подальше лікування ведеться тільки перорально.

Примітка

У нижченаведеній схемі терапії препарати, які ін'еціруются на кожному ступені, не позначені цифрами (згідно з порядковим номером ступені), а буквами. Це зроблено тому, що в залежності від виду одержання крові з організму змінюється і порядковий номер ступені курсу терапії. Препарат, зазначений в пункті А, може бути відразу набраний у шприц і инъецирован безпосередньо у вену (що відповідає нульової ступені), або ж він може ін'єктувати після попередньої аспірації крапель крові пацієнта (що відповідає першому ступені). З терапевтичної точки зору обидва види терапії рівнозначні. Препарати, які стоять під пунктом В, С і т. д., застосовуються у відповідному порядку для приготування наступних ступенів терапії.

Схеми терапії

Побічні ефекти лікарської терапії (фази насичення/імпрегнації)

  • Engystol N
  • Coenzyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Thyreoidea compositum
  • Hepar compositum + Lymphomyosot
  • Відповідний суіс-органний препарат і гомеопатизированное аллопатическое засіб (див. анамнез)

Підбір препарату на останньому щаблі здійснюється відповідно з принципом подібності, який надає більш сильний ефект.

Вплив

Стимулювання імунної системи, нормалізація клітинних і гормональних функцій, активізація процесів детоксикації і виведення шлаків з мезенхіми.

Додатково:

Lymphomyosot (краплі)

Galium-Heel (краплі)

Psorinoheel (краплі)

Рецидивуючі вірусні інфекції (фази насичення)

  • Coezyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Hepar compositum
  • Lymphomyosot
  • Traumeel S + Arsenicum album-lnjeel
  • Grippe-Nosode + Psorinoheel + відповідне аллопатическое засіб

Вплив:

Активація клітинних функцій, детоксикації і виведення шлаків з мезенхіми, нейтралізація ретоксіческіх захворювань і побічних ефектів алопатичної терапії, протизапальну дію

Додатково:

Gripp-Heel (таблетки)

Psorinoheel (краплі)

Lymphomyosot (краплі)

Преканцерози (фази насичення)

  • Engystol N + Coenzyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах).
  • Hepeel + Thyreoidea compositum
  • Placenta compositum
  • Solidago compositum S + Mucosa compositum
  • Grippe-Nosode-lnjeel.

Вплив:

Активація клітинних функцій та детоксикації, регулювання функцій гормонів, активізація кровопостачання органів і міграції лейкоцитів, стимуляція специфічних лімфоцитів, ліквідація наслідків давно перенесених інфекцій.

Додатково:

Lymphomyosot (краплі)

Galium-Heel (краплі)

Токсичні ураження печінки (органодермальные фази насичення і дегенерації)

  • Engyslol N + Natrium sulfuricum-lnjeel
  • Coenzyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Carduus marianus-lnjeel + Vesica fellea suis-lnjeel
  • Fel suis-lnjeel + Testis compositum (для чоловіків) або Ovarium compositum (для жінок).

Вплив:

Активація дезінтоксикації і функцій органів, оптимізація функцій печінки.

Додатково:

Galium-Heel (краплі або ампули для пероральної терапії);

Hepeel (таблетки);

Traumeel S (таблетки).

Мігрені (нейродермальные фази насичення)

  • Engystol N + Coenzyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Iris-lnjeel + Kalium bichromicum-lnjeel
  • Cerebrum compositum + Hepar suis-lnjeel
  • Arteria suis-lnjeel + Відень suis-lnjeel
  • В залежності від вогнищевого походження:

Mastoiditis-Nosode-lnjeel, або Sinusitis-Nosode-lnjeel, або

Granuloma dentis-Jnjeel.

Вплив:

Активація клітинних функцій і стимуляція імунітету, оптимізація функцій виділення, регуляція венозного кровообігу, нейтралізація можливого впливу вогнищ інтоксикацій.

При нападах вживати

Gelsemium-Homaccord

Spigelon

Ferrum phosphoricum-lnjeel Aconitum-Homaccord Belladonna-Homaccord Procain (0,5 мл)

Всі ці 6 ампул (по 1,1 мл) розвести в одному шприці і повільно ін'єктувати в вену.

В інтервалах

використовувати наступну противмигренозную рецептуру:

Spigelon, краплі Gelsemium-Homaccord, краплі Galium-Heel, краплі, ana ad 90,0.

Приймати три рази на добу по 10 крапель перед їжею.

Хронічні екземи (эктодермальные фази насичення)

  • Hepar suis-lnjeel + Coenzyme compositum + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Psorinoheel + Cutis compositum
  • Traumeel S + Arsenicum album-lnjeel
  • Cutis suis D200
  • Histamin D200 + Acidum formicicum D200

Вплив:

Активація процесів дезінтоксикації і функцій органів, регенеративно-протизапальну дію, дезаллергизация, стабілізація клітинних мембран.

Пероральна терапія:

Traumeel S (в таблетках)

Місцева терапія:

рецептура з мазі - "противоэкземная мазь"

Urea pura 2,5 Sulfur pracipitatus 1,0 Traumeel S ad 50,0

Кілька разів в добу втирати в уражені ділянки тіла.

Бронхіальна астма (мукодермалыные і органодермальные фази насичення)

  • Engystol N + Coenzyme compositum (в ампулах)
  • Acidum formicicum-lnjeel
  • Histamin-lnjeel + Cuprum-lnjeel
  • Cutis suis-lnjeel + Funiculus umbilicalis-lnjeel
  • Serum ovile-lnjeel + Sanguis suis-lnjeel

Вплив:

Оптимізація клітинних функцій, дезаллергизирующее спазмолітичну дію оптимізація дезінтоксикаційних процесів.

Додатково:

противоастматическая рецептура:

Tartephedreel (краплі)

Drosera-Homaccord (краплі)

Husteel (краплі) ana ad 90,0

Краплі приймати тричі на добу до їжі (по 10 крапель).

Виразка шлунка і дванадцятипалої кишки (эндодермальные фази насичення)

  • Traumeel S
  • Coenzyme compositum (в ампулах) + Ubichinon compositum (в ампулах)
  • Mucosa compositum + Hepar compositum
  • Glandula suprarenalis suis-lnjeel
  • Salmonella typhi-lnjeel + Salmonella paratyphi B-lnjeel + Coxsackie-Virus-Ag-lnjeel.

Вплив:

Гальмування запальних процесів, активація клітинних функцій, регуляція нейрове-гетативной системи, виведення бактеріальних і вірусних токсинів.

Додатково:

Gastricumeel (таблетки) Duodenoheel (таблетки) Anacardium-Homaccord (краплі)

Артрози (каводермальные фази дегенерації)

  • Traumeel S + Coenzyme compositum (в ампулах)
  • Cartilago suis-lnjeel + Funiculus umbilicalis suis-lnjeel
  • Glandula suprarenalis suis-lnjeel + Glandula parathyreoidea suis-lnjeel
  • Hypophysis suis-lnjeel

Вплив:

Гальмування запальних процесів, регенеративну дію, оптимізація обміну речовин в хрящах з катаболізму в анаболізм, поліпшення гормональних функцій.

Пероральна терапія:

Zeel (таблетки)

Traumeel S (таблетки) - при запаленнях

Місцева терапія:

Мазі, що містять Zeel Т, а при запаленнях - і Traumeel S. Периартикулярних ін'єкції Zeel P і Traumeel S при гострих запаленнях. Або тільки Zeel P.

Ті ж препарати показані при сечокислому діатезі і плечі-лопаточном періартрит. При останньому захворюванні додатково - Ferrum-Homaccord (краплі).

Лімфатізм (лимфодермальные фази насичення)

  • Traumeel S + Coenzyme compositum + Ubichinon compositum (все вампулах)
  • Echinacea compositum S + Hypophysis suis-lnjeel
  • Galium-Heel + Hepeel
  • Psorinoheel + Lymphomyosot
  • Sutoxol-lnjeel

Вплив:

протизапальну дію, активація клітинного дихання, активація дезінтоксикації, виведення шлаків з мезенхіми і дренаж лімфатичної системи.

Додатково:

Lymphomyosot (краплі)

Traumeel S (таблетки)

Попередження матеріали сайту ©alfamed.in.ua не можуть бути використані для самолікування, а також не є заміною консультаціі лікаря

Рекомендовані товари

110.00 грн.
120.00 грн.
100.00 грн.
110.00 грн.
100.00 грн.
130.00 грн.

Рекомендовані прочитати

СТРУСУ МОЗКУ І СКАРГИ ПІСЛЯ НИХ - рекомендації лікування від Хель
ЛІМФАНГІТ, ЛІМФАДЕНІТ - рекомендації лікування від Хель
ПОЛІАРТРИТ ГОСТРИЙ - рекомендації лікування від Хель
ГРИП, ГРИПОЗНА ІНФЕКЦІЯ - рекомендації лікування від Хель
КОЛІТ (СЛИЗИСТИЙ) - рекомендації лікування від Хель
КНОПКА
СВЯЗИ