Компоненти антигомотоксичних препаратів  RSS 2.0

Всі компоненти комплексного гомеопатичного засобу є так званими гомеопатичними препаратами, тобто за визначенням позбавлені токсичності вихідної речовини і, з цієї точки зору, є безпечними.

Модулюючий і активаційний ефект комплексних антигомотоксичних препаратів досягається завдяки синергічно дії таких класів компонентів:

Реакційні - прості гомеопатичні препарати (Апіс, Беладона, Арніка, Калькареа).

Органотропні - прості гомеопатичні препарати. В їх гомеопатичному патогенезі виявляється спорідненість до якоїсь системи, органу або тканини. Він при цьому може проявляти і загальну дію на людський організм. І за дією і за походженням різниця між органотропными і реакційними компонентами є умовною.

Суіс-органні компоненти - це препарати, які приготовані за правилами гомеопатії з ембріонів свиней і, за особливим принципом гомологічної схожості тканин даних тварин з людськими, діють на гомологичный орган, оптимізуючи його функції. Тварини, які будуть використовуватися як донори вихідної сировини, відбуваються з стада, визнаного непатогенным, для якого передбачено ведення спеціальних племінних книг, проведення постійних ветеринарних оглядів. Тварини направляються в розплідник для повного дорощування у віці восьми тижнів, причому в цьому розпліднику не міститься інших тварин. Годівля тварин здійснюється тільки з застосуванням рослинних кормів, вирощених на фермі. Використання в кормах відходів або кісткового борошна ссавців виключено. Регулярно проводяться огляди таких тварин представниками ветеринарної служби. Для забезпечення високого ступеня безпеки після забою робиться взяття проб від кожної тварини для спеціального аналізу на наявність інгібіторів, мікробіологічного аналізу, а також серологічне дослідження на зоонозы. Ключовим механізмом впливу суіс-органних коштів вважається регуляторний ефект при дисфункції та функціональної недостатності гомологичного органу. Найбільш точним вираженням даних уявлень служить характеристика органопрепаратів, створених відповідно до НАВ: «Органні препарати у вигляді гомеопатичних препаратів використовують, виходячи з того, що при порушенні гомологичном людському органі відповідний органний препарат викликає гарний зміцнювальний ефект». Як свідчення згадується «підтримуюча терапія при порушеннях гомологичного органу в людському організмі». Застосування формулювання «підтримуючу дію», передбачає, що підсилювати органні препарати часто використовують у поєднанні з іншими гомеопатичними лікарськими засобами. Іншими словами, ця група препаратів утворює основу терапії в диференційованому лікуванні іншими гомеопатичними ліками.

Нозоди - препарати, які приготовані з патологічно змінених тканин, органів людини або тварини, а також різних убитих культур мікроорганізмів та спеціальних знезаражених продуктів недуги. Нозоди застосовують коли в анамнезі є недоліковане стан - цей компонент активізує клітинні фази хвороби і «зміщує» гомотоксикоз до гуморальним фазах. Перед створенням нозодів робиться стерилізація вихідних речовин згідно із Списком гомеопатичних лікарських препаратів. Потім проводиться перевірка на стерильність. І тільки після цього починається саме приготування нозодів. Нозоди таким чином є не прививочными речовинами, а простими гомеопатичними препаратами.

Каталізатори - гомеопатизовані ферменти клітинного дихання, які активують відповідні біохімічні реакції в людському організмі. Показані при різноманітних ферментних блокадах в обмінних процесах при різних уповільнених хронічних захворюваннях або клітинної фазах гомотоксикозу. Діляться на три окремі групи: А - це кислоти циклу лимонної кислоти, а також їх солі; В - хінони, їх деривати і окремі каталізатори усього дихального циклу; З - окремі сполуки, які мають стимулюючу дію (гормони, рослинні екстракти, біогенні аміни). Всі ці групи входять до складу різних композитів і випускаються у вигляді суміші різноманітних потенцій, а також у ампульних форм. Існує три препарату збагачених каталізаторами і комплексні упаковки кислот-каталізаторів так званого циклу Кребса.

Підсилювати алопатичні препарати - алопатичні препарати, приготовлені гомеопатично. Їх застосування базується на зворотному ефекті, який усуває небажані наслідки прямого їх дії. Вони можуть також бути рекомендовані при непереносимості алопатичних препаратів.

Попередження матеріали сайту ©alfamed.in.ua не можуть бути використані для самолікування, а також не є заміною консультаціі лікаря

Рекомендовані прочитати

ЛИХОМАНКА - рекомендації лікування від Хель
МЕТРИТ, ПАРАМЕТРИТ - рекомендації лікування від Хель
ФУРУНКУЛЬОЗ - рекомендації лікування від Хель
БРОНХОПНЕВМОНІЯ - рекомендації лікування від Хель
МЕТЕОРИЗМ - рекомендації лікування від Хель
КНОПКА
СВЯЗИ