ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТІВ ФІРМИ "HEEL"  RSS 2.0

ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ЗАСТОСУВАННЯ ПРЕПАРАТІВ ФІРМИ "HEEL"

Препарати, зазначені у терапевтичному індексі, апробовані на практиці численними лікарями (терапевтами, стоматологами тощо), застосовують вже багато років методи гомеопатичної антигомотоксичної терапії. Також при складанні індексу враховувалися результати проведених останнім часом наукових досліджень.

Більшість препаратів фірми "Heel", які застосовуються для лікування відповідних захворювань, використовуються у вигляді двох методів:

1. метод короткостроковій терапії, що використовується для лікування гострих, раптово виникаючих захворювань;
2. метод довгострокової терапії для лікування хронічних захворювань.

При методі короткостроковій терапії показано часті прийоми відповідних препаратів: як правило, 1 таблетка або 10 крапель через кожні 15 хвилин протягом 2 годин, так звана ініціює терапія).

Розчини для ін'єкцій в початку захворювання застосовуються щоденно (при особливо важких формах захворювань - навіть до трьох разів на день). Загальним правилом є застосування зазначених препаратів тим частіше, чим сильніше захворювання. Після поліпшення стану пацієнта число прийомів ліків можна поступово скоротити.

При довготривалій терапії хронічних захворювань дозування ліків становить:

- препаратів для пероральної терапії - 3 рази на добу по 1 таблетці або по 10 крапель (покласти таблетку під язик і дати розчинитися);

- для розчинів - ін'єкції 1-2 рази на тиждень.

Така ж дозування може застосовуватися при терапії після перенесених гострих захворювань.

Необхідно відзначити, що вказівки по дозуванню окремих препаратів є гарною допомогою для лікарів, не мають достатнього досвіду в гомеопатичній і антигомотоксичної терапії. Купуючи достатній досвід, більшість лікарів переходять до індивідуального дозування для кожного пацієнта, у якій враховуються тяжкість захворювання, стан пацієнта і його реакція організму на препарати.

Доза для немовлят і дітей

Як правило, дозування гомеопатичних препаратів при терапії дітей та немовлят (як і у дорослих) проводиться індивідуально. Не завжди рекомендується слідувати строгим схемами терапії, що не враховує індивідуальних особливостей пацієнта та його реакції на препарат.

загалом, рекомендуються наступні принципи дозування:

одинична доза препарату в краплях для немовлят і дітей до 2 років становить 3 краплі, від 2 до 6 років - 5 крапель, старше 6 років - 10 крапель 3 рази на добу, а при гострих захворюваннях - кожні 15 хвилин протягом 2 годин (як ініціації терапії).

Виняток:

при терапії Lymphomyosot середня доза для немовлят - 5 крапель, дітей від 2 до 6 років - 8 крапель, старше 6 років - 15-20 крапель.

Для препаратів в таблетках одинична доза для дітей до 3 років становить 1/2 таблетки, старше 3 років - 1 таблетка 3 рази на добу, а при гострих захворюваннях - кожні 15 хвилин протягом не більше 2 годин.

Для препаратів в ампулах по 1,1 мл одинична доза для дітей до 2 років становить 1/3 ампули, від 2 до 6 років - 1/2 ампули, старше 6 років - 1 ампула.

Для препаратів в ампулах по 2,2 мл доза для дітей до 2 років становить від 1/6 до 1/3 ампули; від 2 до 6 років - від 1/4 до 1/2 ампули.

Також існують особливі вказівки щодо дозування нозодных препаратів.

Для препаратів у вигляді свічок дозування становить:

Viburcol Suppositorien немовлята до 6 місяців отримують по 2 свічки на добу, старше 6 місяців - по 3 свічки на добу.

Vomitusheel S діти до 6 місяців отримують на добу 2 свічки.

Spascupreel S Suppositorien доза для дітей до 6 місяців становить по 1/2 свічки 2-3 рази на добу, для дітей старше 6 місяців - по 1 свічці 2-3 рази на добу.

Atropinum compositum S Suppositorien, як правило, призначається дітям з тримісячного віку, доза для дітей до 3 років становить - 1 свічка не більше 2 разів на добу, від 3 до 6 років - не більше 3 свічок, а старше 6 років - не більше 5 свічок на добу.

Вибір препаратів

При виборі препаратів необхідно керуватися наступними правилами

Якщо згідно терапевтичному і фармакологічною індексу препарат відповідає наявному захворювання пацієнта (згідно з симптомами), то він повинен застосовуватися в першу чергу.

У разі різноманітних проявів захворювання або коли важко знайти відповідний препарат, необхідно орієнтуватися на симптоматику захворювання, тобто шукати препарати, показані при симптомах, наприклад, кошти при головному болю, серцевих болях, болях у суглобах і т. п.

Якщо одночасно прописані декілька препаратів, то вони можуть застосовуватися поодинці один за одним (з проміжками в 1-2 години), а також всі разом. Побічних ефектів при застосуванні декількох препаратів одночасно не встановлено.

Якщо препарати випускаються в різних формах (наприклад, краплі і таблетки), то слід вважати їх терапевтичний ефект рівноцінним. Так як краплі (згідно з правилами їх виготовлення, HAB) готуються на основі спиртово-водної суміші, бажано не вживати крапель пацієнтам, у яких навіть мала кількість алкоголю може викликати серйозні проблеми, наприклад пацієнтам з хворою печінкою, алкоголікам.

З іншого боку, не рекомендується вживати таблетки пацієнтам з підвищеною сприйнятливістю до лактози. Цукровий діабет не є протипоказанням для прийому таблеток. При важких формах цього захворювання, коли показана сувора дієта зі збалансованим кількістю вуглеводів, кожна таблетка (близько 300 мг) повинна вважатися за0,025 хлібних одиниць (BE).

Застосування ампулированих форм

З наявних в даний час препаратів в ампулах можна виділити дві групи:

1. комплексні препарати (compositum, Homaccord тощо);
2. окремі препарати у формах Injeel і Injeel forte, а також у формах одиничних потенцій.

Препарати 1-ї групи застосовуються також, як і препарати в краплях або таблетках. Більшість таких препаратів випускається для пероральної терапії (наприклад, більше 30 препаратів Homaccord - у вигляді крапель). Не можна дати однозначну відповідь, яка з цих форм краще для застосування. Лише оцінка результатів терапії на основі багаторічних спостережень дозволяє робити висновки щодо деяких комплексних препаратів. Результати спостережень свідчать про те, що, як правило, при ін'єкції препаратів спостерігається кращий ефект, ніж при пероральної терапії. Але ці висновки не є остаточними, і їх не рекомендується переносити на всі комплексні препарати (хоча б з огляду супутніх захворювання обставин).

В принципі можна рекомендувати при більш слабких проявах захворювання спочатку використовувати пероральну терапію. Ін'єкції застосовуються тоді, коли спостерігаються гострі форми захворювань або коли пероральна терапія хронічних захворювань не дала потрібного ефекту. Також рекомендується по закінченні серії ін'єкцій продовжити лікування перенесеного захворювання допомогою пероральної терапії.

Застосування одиничних коштів у lnjeel-формі

Препарати 2-ї групи (в ампулах) відрізняються від препаратів першої групи тим, що вони готуються лише з однієї речовини. Діюча речовина в цих препаратах знаходиться в потенцированном вигляді, причому в розчині для ін'єкцій можуть міститися як високі, так і низькі потенції вихідної речовини, що дозволяє розширити, зміцнити та зберегти терапевтичний ефект. За допомогою високих потенцій придушуються перші можливі погіршення стану пацієнта.

Одиничні кошти у формах Injeel і Injeel forte, що містять класичні гомеопатичні засоби як впливають речовин, широко застосовуються при терапії захворювань. Найкращий ефект спостерігається в тому випадку, коли симптоми захворювання точно відповідають картині хвороби, при якій застосовується даний препарат. Як показує практика, чим більше використовувалося при лікуванні хімічних синтетичних ліків, тим важче розрізнити класичні симптоми захворювань. Рекомендується включити в план терапії гомеопатичний засіб, навіть якщо у пацієнта спостерігається лише один типовий симптом. Також рекомендується застосовувати суміш препаратів, якщо кожен з них окремо відповідає певному симптому захворювання.

Застосування гомеопатизированных алопатичних засобів, каталізаторів, нозодів і суіс-органних препаратів

Для пацієнтів, захворювання яких лікувалися за допомогою хімічних медичних препаратів, а також для тих, захворювання яких могли бути викликані подібної хіміотерапією, рекомендується включити в план терапії крім інших показаних препаратів також і гомео-патизированные алопатичні препарати. Дані препарати, що випускаються у формах Injeel і Injeel forte, містять ряд хімічних ліків в гомеопатичній потенцированной формі і застосовуються, як і інші гомеопатичні препарати, відповідно з принципом подібності.

Гомеопатизовані алопатичні препарати застосовуються виходячи з думки, що залишилися в організмі дози хімічних препаратів, які застосовувалися для лікування захворювань, здатні викликати певні небажані наслідки для організму. При цьому зовсім не обов'язково використовувати в гомеопатичному розчині ті ж хімічні речовини, які викликали захворювання; може застосовуватися і інше подібне впливу речовина.

Каталізатори, що випускаються у формах Injeel і Injeel forte, містять гомеопатичні потенції ряду речовин, які відіграють важливу роль в обміні речовин в клітинах або у всьому організмі людини. Застосування даних речовин активізує процеси обміну речовин і блоковані функції клітин і ферментів. Застосування каталізаторів найбільш значимо при хронічних і дегенеративних захворюваннях.

Нозоди - це препарати, приготовані за гомеопатичної технології з патологічно змінених органів (або частин органів) людини або тварин, убитих культур мікроорганізмів і продуктів розпаду органів тварин; нозоди містять збудників захворювання або продукти цього захворювання. Нозоди випускаються у формах Injeel і Injeel forte, а також у формі одиничних потенцій. Фактично вони є засобом для терапії певних ділянок організму. Вони не роблять безпосереднього впливу на збудників захворювання, але підвищують імунітет організму. Як правило, нозоди застосовуються для терапії після перенесеної гострої стадії інфекційних захворювань, що відповідає застосуванню згідно з правилами анамнестико-етіологічної схожості. Також нозоди можуть застосовуватися згідно з правилами симптоматичної схожості або в тих випадках, коли захворювання пацієнта за своїми симптомами схоже з певним захворюванням.

Суіс-органні також препарати випускаються у формах Injeel і Injeel forte і у формі одиничних потенцій. Суіс-органні препарати застосовуються для стимулюючої терапії окремих органів. Вони особливо ефективні при дегенеративних захворюваннях і функціональних порушеннях органів. Як правило, терапія за допомогою суіс-органних засобів проводиться у поєднанні з іншими гомеопатичними засобами, після проведення попереднього лікування комплексними препаратами. При використанні суіс-органних препаратів разом з іншими гомеопатичними засобами вплив гомеопатичних речовин на окремі органи відрізняється більшою цілеспрямованістю, що і зумовлює більшу ефективність лікування.

Особливості застосування високих (lnjeel-форм) та низьких потенцій (форм Injeel forte)

Поодинокі гомеопатичні лікарські засоби (у вигляді розчинів для ін'єкцій), включаючи алопатичні засоби, каталізатори, нозоди і суіс-органні препарати, що випускаються у формах Injeel і Injeel forte, а також у формі одиничних (високих чи низьких) потенцій.

Якщо індивідуальна реакція пацієнта на препарат, що застосовується, ще не відома, рекомендується використовувати lnjeel-форму, що викликає слабке подразнення і відповідно не занадто різку реакцію. При хронічних захворюваннях рекомендується починати з високих потенцій, а при надмірних реакціях перейти на низькі (форму Injeel forte або поодинокі потенції). У пацієнтів з підвищеною чутливістю звичайна lnjeel-форма може викликати невелике погіршення. Для з'ясування індивідуальної реакції пацієнта можна скористатися поодинокими високими потенціями препарату. При гострих захворюваннях можна застосовувати низькі потенції препарату (форму Injeel forte), а при поступовому поліпшенні стану - переходити на lnjeel-форму.

Особливості ін'єктованість препаратів у формах Injeel і Injeel forte

Препарати в даних формах ін'еціруются внутрішньом'язово, підшкірно або внутрішньошкірно.

Внутрішньовенні ін'єкції необхідно проводити вкрай обережно, безперервно спостерігаючи за пацієнтом. Це відноситься до випадків, коли гомеопатичний засіб ін'еціруют вперше і не виключені алергічні реакції на нього. Внутрішньовенні ін'єкції препарату можуть бути показані при гострих формах захворювання, так як дія препарату дуже швидке. Спостереження за використанням комплексних препаратів показує, що внутрішньовенні ін'єкції дають максимальний ефект: вони впливають на пацієнта сильніше, ніж внутрішньом'язові, підшкірні і внутрішньошкірні ін'єкції.

Вплив внутрішньом'язових ін'єкцій проявляється повільніше, ніж внутрішньовенних, але воно більш стійке.

Вплив підшкірних ін'єкцій, впрыснутых на хворій ділянці тіла або в точки акупунктури, проявляється дуже швидко; в іншому воно схоже з впливом внутрішньом'язових ін'єкцій.

Ін'єкції шкіру показані при хворобливих станах, коли необхідно досягти певного нервового ефекту. Ін'єкції проводяться сегментально, невральної, в області болів або на вихідних точках міжреберних нервів справа або зліва від хребта. Всі показані для терапії даного захворювання препарати можуть змішуватись в одному шприці і ін'єктувати в декілька точок вздовж усього хребта.

Можна призначати ампулированные форми препаратів фірми "Heel" для пероральної терапії. Пацієнт розводить вміст ампули в склянці води і потім випиває його. З-за цього багато лікарі часто вживають термін "питні ампули", незважаючи на те, що спеціально для цих цілей ампулированные форми не випускаються.

Терапія особливих форм захворювань

Застосування гомеопатичних засобів спочатку може викликати невелике погіршення стану пацієнта, його надмірну реакцію (точно також, як курс бальнеології). Як правило, така реакція сама по собі не є небезпечною і швидко проходить.

Також застосування гомеопатичних препаратів може викликати зміна симптомів захворювання, що, в свою чергу, вимагає призначення нових лікарських засобів. Іноді в подібних випадках можна виявити розвиток симптомів, характерних для певного лікарського засобу; при цьому необхідно застосовувати комплексні препарати, що містять цю речовину, або відповідне гомеопатичний засіб.

Часто при гомеопатичної терапії спостерігається підвищена інтенсивність виділення функцій організму, що виражається, наприклад, у посиленому виділенні секретів, підвищеному виділенні сечі і т. п. Подібні явища потрібно розглядати як позитивні, так як при цьому здійснюється виведення з організму шкідливих речовин і гомотоксинів. Навіть збільшення патологічних виділень з організму (Fluor albus тощо) може розглядатися як активізація імунної системи організму і викид токсинів, що викликали захворювання. Подібні явища є "функція біологічної вентиляції організму". Необхідно завжди продумати, чи варто чинити вплив на ці процеси з допомогою спеціальної терапії чи ні. Те ж відноситься і до гарячковим реакцій, що зустрічаються іноді при гомеопатичної терапії.

Здоров'я пацієнта може бути відновлено у повній мірі, якщо захворювання не завдало непоправної шкоди органам пацієнта. З реакцій хворого на показані препарати можна зрозуміти, наскільки успішно йде одужання пацієнта. Чіткі перші реакції на застосування препарату показують, що належить тривале, інтенсивне лікування; в ході процесу одужання реакція організму на препарати (суіс-органні, нозоди тощо) поступово зникає.

При незворотних дегенеративних змінах або виникненні новоутворень в органах і тканинах не варто чекати від гомеопатичної стимулюючої терапії повного лікування. Тим не менш, рекомендується застосовувати препарати згідно з симптомами, так як це активізує процес детоксикації організму. Збільшується виведення гомотоксинів з організму при активізації функції виділення. Поряд з цим спостерігається покращення загального стану пацієнта, що може розцінюватися як позитивна реакція на препарат. Препарати, що роблять найбільший вплив, рекомендується застосовувати протягом тривалого часу. Навіть якщо таким чином не можна вилікувати захворювання, то можна вивести додаткові токсини, що обтяжують організм, і сповільнити прогресування хвороби.

Придатність і зберігання препаратів фірми "Heel"

При дотриманні всіх правил препарати фірми "Heel" зберігаються протягом 5 років. Після закінчення терміну придатності застосовувати препарат забороняється.

Краплинні розчини перед вживанням після тривалого зберігання необхідно кілька разів сильно струснути. Всі форми випуску препаратів необхідно оберігати від надмірного нагрівання і прямих сонячних променів. Препарати в таблетках також необхідно оберігати від вологи.

Препарати у вигляді свічок ні в якому разі не повинні піддаватися нагріванню понад +30° С, так як вони можуть розм'якшуватися і плавитися.

Попередження матеріали сайту ©alfamed.in.ua не можуть бути використані для самолікування, а також не є заміною консультаціі лікаря

Рекомендовані товари

115.00 грн.
120.00 грн.
100.00 грн.
100.00 грн.
130.00 грн.
110.00 грн.

Рекомендовані прочитати

СКАРЛАТИНА - рекомендації лікування від Хель
ЕПІКОНДИЛІТ - рекомендації лікування від Хель
СТРУСУ МОЗКУ І СКАРГИ ПІСЛЯ НИХ - рекомендації лікування від Хель
ПНЕВМОКОНІОЗ - рекомендації лікування від Хель
ЕКЗЕМА АНУСА - рекомендації лікування від Хель
КНОПКА
СВЯЗИ